Hallaisen!

Litt forsinka badehilsen, men..

Frå Wikipedia:

Et skuddår er et år som har en dag mer enn et normalt år.

Jorden bruker ca. 365,2422 dager på en runde rundt solen. For at dette skal passe inn med vår kalender, har vi satt inn skuddår. Et normalt år har 365 dager, med 28 dager i februar. I et skuddår har februar en ekstra dag, altså 29 dager, og samlet 366 dager for hele året.

Grunnen til at den ekstra dagen ble lagt til februar, og grunnen til at februar er så mye kortere enn de andre månedene, er at i den eldre romerske kalenderen var mars den første måneden i året og februar den siste.

En kuriositet er at den «nye» dagen ikke ble lagt sist i måneden, men etter den 24. februar. Den 24. februar ble av romerne kalt dag 6 før Kalendaee i mars. Skuddagen var da kalt den andre dag 6 før Kalendaee i mars. Kalendaee er romernes navn på den første dagen i måneden, og de regnet seg bakover til Kalendaee, der dag 1 før Kalendaee var Kalendaee selv.

Med andre ord, den eine ekstradagen dette året starta med eit bad i Godalen..

Og som dokker ser, blikkstille sjø, 5,4 grader og godalenstemning rundt bordet!

Idag kom dagslyset fort på!

Det er ei flott oppleving å sitja ved stranda og merka at dagen gryr!

Ha ei flott helg!

smileySvein Egil

PS. Fekk dette flotte kortet frå Ellen i Peru, til alle sjøbadarane i Godalen:

No får ho snart besøk av foreldra og gler seg nok svært til det, men eit bad i Godalen kjem nok også høgt på lista!

DS.